Nortrip inngår avtale om dyretransport

  • Nortrip
  • Nyheter
  • 1. april 2022

Mange av Nortrip-vertene er som kjent gårder og driver med dyrehold. Dyrehold innebærer et stort behov for transport av dyr. Sauer skal til og fra setra, og dyr må også fraktes til slakteri. "Økende drivstoff- og transportutgifter har ført til at vi må tenkte nytt," sier Nils Hansen ved Hauge gård. Daglig leder i Nortrip, Patrik Alesand, sier han er glad for at Nortrip kan bidra til å holde utgiftene for gårdene nede.


Hauge gård

Fra nå kan nemlig Nortrippere bistå gårdene med dyretransport mot betaling. Mange har god plass i bobilen og har dermed plass til å frakte sauer og andre mindre dyr. Transportgodtgjørelsen vil følge statens satser, p.t. 3,50 kr/km. Frakter man to dyr, får man 7 kr/km, osv.


Foto: Vi Menn

Nortrip vil håndtere godtgjørelsen til Nortrippere som ønsker å benytte seg av dette. For å få refusjon, må man fylle ut et dyretransportskjema og få en signatur av Nortrip-verten. Skjemaet kan lastes ned her.

Eksempel:
2 sauer fra Hauge gård til Nielsens slakteri:
2 x 3,50 kr/km x 52 km = 364 kr

For å komme i gang med dyretransport, må man altså laste ned Nortrips dyretransportskjema. Det kan være lurt å skrive ut noen eksemplarer, så man har liggende. De kan leveres digitalt til Nortrip ved å ta bilde av det. Refusjonsbeløpet er oppad begrenset til 5.000 kr per Nortripper per sesong

Trykk her for å laste ned dyretransportskjemaet.